У Рівному вшанували загиблих захисників України

29 серпня відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.

Сьогодні на Рівненщині вшановують тих, хто на смерть стояв за кожного з нас, за те, щоб наступні покоління мали гідне майбутнє у вільній країні. Тож ранок розпочався з панахиди і покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни. Участь у меморіальних заходах взяв начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

 «Ми згадуємо кожного захисника: від воїнів Русі-України до героїв російсько-української війни, що загинули у бою. Ці люди залишили близьких і віддали найцінніше – власне життя, захищаючи право українців самостійно господарювати на своїй землі. В цей день кожен українець має подякувати загиблим захисникам, виявити пошану, висловити підтримку їхнім сім’ям, рідним та побратимам. Пам’ятаємо кожного…» - сказав Віталій Коваль.

Рівненська ОВА