У Рівному відкриється Міжнародний салон художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову-2022» - «Війна в Україні. Світ проти війни в Україні»

14 жовтня у Рівному відкриється вже традиційний Міжнародний салон художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову-2022». Цьогоріч він відбуватиметься всімнадцяте. Його тема – «Війна в Україні. Світ проти війни в Україні». Особливістю цьогорічного фотосалону стане те, що всі представлені світлини зроблені після 24 лютого.

«На знімках українських авторів – переважно розруха, руїни після обстрілів. А ось на фото з-за кордону - переважно акції на підтримку України, протести проти війни, - розповів автор проєкту Олександр Харват. – Загалом в експозиції буде 130 робіт від 50 авторів із 11 країн світу: України, Іспанії, Італії, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі, Словаччини, Франції, США, Чехії».

За час існування «Фотовернісажу на Покрову» з’явилися автори, які беруть участь у проєкті з року в рік. Однак є і нові імена. Серед фотографів, які надіслали свої роботи, я і переселенці, зокрема, з Маріуполя.

Відкриття «Фотовернісажу на Покрову-2022» заплановане у Рівненському міському будинку культури о 15 годині.

Якщо ж у цей час лунатиме сигнал повітряної тривоги, дійство перерветься, щоб всі відвідувачі могли пройти в укриття.

Виставка у Рівному триватиме упродовж місяця. Потім експозиція «помандрує» іншими містами.

Рівненська ОВА