У Рівному свободівці пропонують розпустити облраду через неявку депутатів

3 жовтня 2019 року за ініціятиви ВО «Свобода» повинна була відбутися позачергова сесія Рівненської обласної ради, під час якої депутатський корпус мав розглянути звернення до Президента України щодо недопущення імплементації так званої «формули Штаймаєра» до українського законодавства та зупинення процесу капітуляції України.

Одна на початок сесійного засідання прибуло всього 22 депутати із 33 необхідних для правомочності засідання. Фактично у повному складі проігнорували участь у позачерговій сесії представники депутатських фракцій ВО «Батьківщина» та Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Саме тому депутат-свободівець Володимир Валявка запропонував ініціювати розпуск Рівненської обласної ради, як неефективного органу самоврядування:

«Ми всі чудово розуміємо, чому в залі відсутня більшість депутатів. Тому що першим у порядку денному питання про звернення до Президента України. Представники ж БПП і Батьківщини перевзуваються на ходу і вже планують участь у місцевих виборах під іншими політичними брендами. Якщо сьогодні ми не здатні відповідати на виклики часу та запит суспільства – пропоную на черговому засіданні звернутися до Верховної Ради України із клопотанням про розпуск нашої ради».

Через відсутність кворуму депутати не змогли розпочати сесійне засідання та розглянути питання порядку денного. У понеділок відбудеться нарад голів фракцій представлених у обласній раді.

Повідомляє прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода