У Рівному судять екскерівника комунального підприємства за розтрату чужого майна

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника одного з комунальних підприємств Рівного, за фактом розтрати ним чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем у великих розмірах та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що 54-річний житель обласного центру, перебуваючи на посаді начальника комунального підприємства, у період з жовтня по грудень 2020 року, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав від імені комунального підприємства із фізично-особою підприємцем удавані договори підряду про виконання будівельних робіт та акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично не виконувались.

Такими протиправними діями він завдав майнової шкоди в розмірі  близько 500 тис. грн.

За результатами розслідування чоловік свою вину визнав повністю та добровільно відшкодував завдані збитки.

 Досудове розслідування проводили слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Максимальне покарання за вчинення зазначених злочинів – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури