У Рівному судитимуть поліцейських: вимагали 500 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох оперуповноважених сектору кримінальної поліції одного із районних управлінь ГУ НП в Рівненській області. Їм інкримінують вимагання і одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що поліцейські, впродовж квітня-травня цього року вимагали у жителя Рівненського району неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США за невжиття заходів щодо притягнення чоловіка до відповідальності у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснювалося слідчим одного з районних управлінь поліції.

Оперативників викрили 7 травня цього року, після передачі їм 8 тисяч гривень на парковці одного з ТРЦ Рівного.

Досудове розслідування проводили слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури