У Рівному судитимуть чоловіка за заволодіння майном підприємства та легалізацію понад 2,5 млн грн

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт щодо жителя Рівненського району, якому інкримінують протиправное заволодіння майном підприємства, що заподіяло велику шкоду, легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, а також підроблення офіційних документів та їх використання (ч. 3 ст. 206-2, ч. 2 ст. 209, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017-2018 роках, двоє чоловіків, син з батьком, за попередньою змовою підробили рішення зборів одного з товариств про передачу їм земельних ділянок у Рівному та активів вказаного підприємства на загальну суму у понад 2,5 млн грн.

У подальшому чоловік зареєстрував право власності на це майно, а ще пізніше – частину ділянок продав, а інші передав в іпотеку, отримавши кошти від застави вказаних земельних ділянок, таким чином легалізувавши доходи.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Матеріали щодо іншого обвинуваченого виділені та направленні до суду, теж в порядку проведення спеціального досудового розслідування. Обоє чоловіків наразі перебувають у міжнародному розшуку.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура