У Рівному суд покарав водія, який відмовився від освідування на місці

Рівнянина суд позбавив права керувати авто та оштрафував за те, що він відмовився від освідування у медзакладі. Апеляційний суд не взяв до уваги висновок приватного лікаря, що у крові чоловіка не виявили наркотичних речовин, повідомили на сайті установи.

Інцидент трапився 16 серпня 2022 року на вулиці Буковинській у Рівному. Патрульні поліцейські зупинили авто Honda Civic, яким керував 32-річний рівнянин.

"Він мав неприродну блідість обличчя, руки тремтіли й поведінка була неприродною. Патрульні кілька разів запропонували йому, і це підтверджується відеоматеріалами з нагрудної камери працівника поліції, пройти в медзакладі огляд на визначення стану наркотичного сп’яніння. Водій відмовився", — йдеться у повідомленні суду.

У жовтні місцевий суд визнав рівнянина винним у керуванні авто в стані наркотичного сп'яніння. Чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень та на рік позбавили права керувати транспортом.

Його захисник оскаржив це рішення в апеляційному суді: просив скасувати постанову місцевого суду і закрити провадження. Втім, апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника, а постанову суду попередньої інстанції залишив без змін, повідомили у суді.

"Приймаючи таке рішення, суд апеляційної інстанції взяв до уваги докази, що містяться в матеріалах справи і підтверджують, що після зупинки авто працівники поліції пропонували водієві пройти огляд в спеціалізованому медзакладі. Однак той категорично відмовився і пройшов його в приватному порядку вже після оформлення адмінматеріалів та надав суду висновок лікаря, в якому зазначалося, що в крові, звичайно, наркотичних речовин не виявлено", — пояснили рішення суду.

Такий огляд не передбачений за законом, пояснили в суді, тож водія притягнули до відповідальності не за керування авто в стані наркотичного сп’яніння, а за відмову від проходження огляду.

За матеріалом Суспільне