У Рівному школи які першими виконали норму вакцинації першими отримають комп'ютери

У Рівному влада хоче відзначити школи, які першими виконали норму вакцинації у 80% і більше працівників. Про це на засідання комісії розповів начальник управління освіти Богдан Турович. Комісія за таку пропозицію проголосувала, але із певними корективами.

Управління освіти Рівного просить міську раду закупити нову комп'ютерну техніку у міські школи.

"Коли ми ознайомилися з закладами освіти і безпосередньо з комп'ютерними класами, побачили, що в багатьох із них такі класи мають застарілу техніку. Для того, щоб їх оновити, ми плануємо закупити 45 комп'ютерів", – розповів начальник управління освіти Рівного Богдан Турович.

Головний освітянин Рівного запропонував виділити нову комп'ютерну техніку в першу чергу тим закладам освіти, які станом на 21 вересня досягли 80% вакцинованих педпрацівників. На комісії він спершу пропонував видати певну кількість комп'ютерів лише першим трьом школам.

Ця пропозиція викликала дискусію. Зокрема, начальник управління бюджету і фінансів Віктор Шульга запропонував не обмежуватись трьома першими школами, а включити до переліку усі вісім шкіл, які станом на 21 вересня довиконали норму вакцинації.

У підсумку комісія проголосувала за те, щоб першим восьми школам, які станом на 21 вересня, вакцинували 80% і більше працівників, виділити нову комп'ютерну техніку у пріоритетному порядку.

"Вважаємо, що це буде хороша мотивація для того, щоб швидше вакцинуватися. В результаті всі задоволені: заклад працює і діти навчаються офлайн, батьки не відволікаються від роботи, а школа отримує нові комп'ютери”, – зазначив Богдан Турович.

На комісії перелік шкіл, які першочергово отримають комп'ютерну техніку, не озвучували. Станом на 22 вересня за даними, які отримало Суспільне в управлінні освіти, лідерами із вакцинації були ЗОШ №1, 18 та РКГ "Престиж" – у них рівень вакцинації перевищив 90%. Більш детально про рівень вакцинації інших закладів станом на той момент можна подивитись тут.