У Рівному поліцейські затримали підозрювного у вбивстві, який переховувався від слідства

Понад місяць поліцейські розшукували 48-річного рівнянина за скоєння злочину.

Нагадаємо, вранці 16 грудня до поліції повідомили медики, що на території Рівненської центральної міської лікарні виявлено невідомого чоловіка із травмами голови, якого згодом опізнала сестра.

Спочатку він перебував без свідомості, а 17 грудня близько 16 години лікарі констатували смерть 39-річного чоловіка.

У результаті проведеного комплексу слідчих дій та розшукових заходів працівники карного розшуку та слідчі Рівненського районного управління поліції встановили, що до злочину може бути причетний 48-річний громадянин сусідньої держави. Близько 20 років він проживає у Рівному з сім’єю. 

Слідчі зібрали достатньо доказів у справі та 29 грудня повідомили зловмиснику про підозру. Втім, вручили повідомлення цивільній дружині, а чоловіка оголосили у розшук.

Оперативники викрили його лише днями на вулиці Соборній, в обласному центрі, коли він збирався заходити у під’їзд до свого знайомого. 

На підставі ухвали суду його помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Підозрюваний співпрацює зі слідством та дає покази. 

Слідчі дії тривають. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини скоєного злочину.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.


За матеріалами ВК ГУНП у Рівненській області