У Рівному покажуть фільм про крадіжки та корупцію

   Сьогодні, 5 серпня о 18.00, у Рівному відбудеться показ фільму «Два трактори за межами Рівного, Україна».

В заході візьмуть участь:

- авторки фільму, журналістки «Слідства.Інфо» та OCCRP Анна Бабінець та Олена Логінова, від «Четвертої влади» Антоніна Торбіч;

- герої фільму

- керівництво поліції Рівненської області (зокрема, начальник поліції Рівненщини Валерій Самчук)

Захід відбудеться сьогодні, 5 серпня, о 18.00 в INFOHUB,що по вул. Словацького 3а, Рівне

   Фільм «Два трактори за межами Рівного, Україна» — це історія крадіжки двох тракторів у фермерів із Рівненщини. Ці, на перший погляд прості злочини, поліція розслідує вже понад десять років.

   Фермери не здаються і продовжують шукати трактори: пишуть звернення і скарги, ходять на прийоми до посадовців і дають поліцейським гроші на «бензин та жалюзі». Усе це не дає жодних результатів, тому фермери беруть правосуддя у свої руки. Разом із журналістами-розслідувачами вони вирушають на пошуки тракторів і зустрічаються з ймовірними крадіями.

   Над цим фільмом журналісти «Слідства.Інфо», «Четвертої влади» та OCCRP (проект розслідування корупції та організованої злочинності) працювали понад рік. Він не про масштабні корупційні схеми з гучними іменами, а про життя простих людей, які змушені самотужки шукати злочинців. 

   Змінюються президенти і уряди, керівники Міністерства внутрішніх справ і обласних департаментів. Єдине лишається незмінним — байдужа і корумпована система. Живучи у ній, надзавдання — не втратити надію та віру в свою країну.