У Рівному на базі бібліотеки створять Молодіжний простір

У Рівному розпочинає роботу БУР-табір, де працюватимуть волонтери з різних куточків України.

Втілюватиметься ініціатива у рамках програм «Будуємо Україну Разом – БУР» та «Мріємо та діємо», повідомили на сайті Рівненської ОДА.

Керівниця відділу волонтерських проектів Віра Піонерська презентувала основні засади програмної діяльності волонтерського будівничого табору. Мета табору: залучення молоді з усієї країни до волонтерства; допомога у створенні та облаштуванні молодіжних просторів для місцевої молоді; допомога сім’ям у потребі відремонтувати помешкання; формування нових соціальних зв’язків.

Під час конференції директорка Рівненської обласної бібліотеки для молоді Світлана Патрикей представила для громадськості вектори діяльності майбутнього Молодіжного простору, який створюється на базі молодіжної бібліотеки. 

Представниця ініціативної групи Ірина Стасюк розповіла про впровадження програми «Мріємо та діємо» у Рівному та про важливість створення такого молодіжного простору для громади. Участь у прес-конференції також взяла начальниця Управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк та начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту управління у справах сім'ї, молоді та спорту Рівненської міської ради Надія Терещук.

Однією з програмних частин діяльності волонтерів БУР-табору буде участь у розбудові Молодіжного простору, а саме у створенні муралу.