У Рівному хмельницького забудовника судитимуть за квартирну аферу

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного жителя Хмельницької області, якого обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України (привласнення ввіреного майна у великих та особливо великих розмірах, вчинене службовою особою) та ч. 1 ст. 366 КК України (підроблення офіційних документів).

За версією слідства, підозрюваний, працюючи на посаді керівника підприємства "Рівненська брама", яке здійснювало господарську діяльність щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку на території м. Рівне, упродовж 2016-2017 років отримав в касу підприємства від 5 місцевих жителів грошові кошти в рахунок оплати вартості квартир у відповідному будинку, на загальну суму понад 2,6 млн. грн. У подальшому, в порушення вимог законодавства, зазначену суму грошових коштів підозрюваний на рахунок підприємства в банківській установі не вніс, а отримані кошти привласнив, використавши на власні потреби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області