У Рівному донька відмовилась забирати тіло матері, яка померла у Рівненській лікарні

У Рівному донька відмовилась забирати тіло матері, яка померла у Рівненській центральній міській лікарні.

Про це Суспільному стало відомо із власних джерел. У ЦМЛ зв'язалися з поліцією. Тепер жінку планують поховати за кошти міського бюджету.

Рівнянка померла у міській лікарні на Покрову. Донька відмовилася забирати тіло матері, щоб поховати і написала офіційну заяву.

Завідувач патологоанатомічного відділення Віктор Попіль журналістам розповів, що померла жінка – старшого віку, вона хворіла. Донька пояснила відмову тим, що має скрутне матеріальне становище. Тепер у лікарні оформляють документи, щоб поховати померлу як безрідну.

«Я не пам'ятаю на своїй практиці такого. Померла жінка — пенсіонерка. Тут навіть про матеріально і не говориться, тому що держава дала би дві пенсії для захоронення. Якщо би вона оформила, то отримала би кошти і за них похоронила. Вона, мабуть, не захотіла цим заморочуватися», — прокоментував Віктор Попіль.

У відділенні за процедурою почекали три дні – це на випадок, якщо з'явиться той, хто захоче організувати поховання. Далі, пояснив заввідділення, процедура звична: з залученням правоохоронців оформляють документи, щоб поховати людину за міські кошти.

«Очевидно, що це буде поховання як за кошти міського бюджету. Самі розумієте величину цих коштів, але поховають будь-яку людину. Якщо ми навіть без родичів ховаємо, то тут проблем немає. Тільки єдине, що поховання буде відповідне», – сказав міський голова Рівного Володимир Хомко.

Цьогоріч місто уклало договір з КП «Спецкомбінат – ритуальна служба» на 7,9 мільйона гривень. За ці кошти комунальне підприємство надає послуги з обслуговування, утримання кладовищ, меморіалів, пам’ятних місць та поховальні послуги, у тому числі – поховання безрідних громадян Рівного.