У Рівному дитсадки можуть запрацювати у тестовому режимі

Заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська на найближче засідання комісії з питань ТЕБ та НС винесла питання про відкриття дитсадків у тестовому режимі. 

Про це вона півідомила на своїй сторінці у Фейсбук. 

- Хоч епідеміологічні служби не рекомендують нам розглядати це питання, ми готові і дошкільні заклади уже забезпечені всім необхідним - це безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби, яких у нас є терміном на 3 місяці та інші речі, - сказала Галина Кульчинська. 

Вона додала, що тестовий режим передбачає відкриття не всіх груп - їх кількість буде прописана після рекомендацій управління освіти. 

Також чиновниця зазначила, що після відповідного позитивного рішення комісії дитсадки запустять протягом 5-7 днів. За цей час всі працівники дошкільних закладів мають пройти ІФА-тести. Рівне - чи не єдине місто, яке закупило необхідні тести, додала Галина Кульчинська. 

Окрім цього на комісію винесуть питання про відкриття приватних дитсадків: "Я передбачаю, що будуть заперечення від епідеміологічних служб, але маємо спробувати", - додала чиновниця.