У Рівненському районі розпочав роботу Дія.Центр

Відтепер Дія.Центр функціонує у селищі Гоща. Такий статус отримав ЦНАП, який працює в громаді з 2020 року. Дія.Центр – це локація із комплексом усіх необхідних послуг. За один візит тут можна реалізувати відразу кілька запитів.

Зокрема, відвідувачам тут доступні адміністративні послуги, консультації щодо онлайн-послуг, місця для самообслуговування, консультації щодо бізнесу (Дія.Бізнес), а також супутні сервіси.

«Дія.Центр – це державний бренд. Щоб набути такого статусу, потрібно відповідати певним критеріям якості, - пояснює начальник  відділу «Центру надання адміністративних послуг» Гощанської селищної ради Олександр Поліщук. – Вже невдовзі місцеві жителі зможуть відчути результат таких змін».

Тим часом ЦНАП у Гощі функціонує з 2020 року в реконструйованому приміщенні. Кошти на це виділили з місцевого бюджету. А цьогоріч керівництво Центру планує подаватися на участь у державній субвенції, щоб закупити нове обладнання, яке дозволить видавати паспорти та водійські посвідчення.

«Формат Дія.Центру – це новий підхід до державного сервісу. Він дає можливість отримати всі необхідні держпослуги в одному місці без черг і зайвих довідок. Це справді зручно, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. – Водночас продовжуємо працювати над тим, щоб доступ до адміністративних послуг був у мешканців кожної громади. І цього року, як і минулого, із державного бюджету виділять кошти на розвиток мережі ЦНАПів. Тож громадам варто вже зараз готувати пакет документів, аби мати можливість претендувати на ці гроші».

Рівненська ОДА