У Рівненському районі пошкодили капличку і на воротах церкви УПЦ МП намалювали "Z"

У селі Богдашів невідомі вчинили наругу над іконою Божої Матері,  камінням розбили вікна каплички на території  церкви та розписали ворота до храму літерами Z. Про  це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Подія трапилась в ніч з 19 на 20 серпня біля Хресто- Воздвиженської  церкви УПЦ села Богдашева Здолбунівського благочиння. Невідомі розбили камінням вікна  каплички та  ікону Іверської Божої Матері. Також вандали написали фарбою літеру Z на центральних і бокових воротах храму.

Про вчинені безчинства віряни УПЦ  повідомили поліцію, яка зафіксувала деталі та відкрила кримінальне провадження.

Варто зауважити, що на території храму знаходиться чотири каплиці на честь ікон Божої матері, вони є архітектурною частиною огорожі. Каплиця на честь Іверської ікони знаходиться в південно- західній стороні від храму. Син настоятеля Павло Рудюк розповів, що над цією іконою невідомі два роки тому  вже вчиняли наругу – обкидали болотом та побили вікна.

Про інцидент поліцейських 20 серпня сповістив священник храму, повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

"На місці події слідчо-оперативна група встановила, що у проміжок з 19.08 на 20.08 невідома особа пошкодила майно: розбила чотири вікна на капличці, чим пошкоджено скло на іконі. На вхідних воротах та хвіртці фарбою нанесла надпис — латинську літеру Z", — зазначила вона.

За цим фактом слідчі внесли відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 178 Кримінального кодексу України — пошкодження релігійних споруд чи культових будинків. Максимальне покарання за вчинення цього злочину — позбавлення волі на три роки.