У Рівненському міському пологовому не видають бебі-бокси

У Рівненському міському пологовому будинку закінчилися бейбі-бокси. Пакунки малюкам породіллі там не отримують вже тиждень, розповіла головна лікарка закладу Світлана Муравська. Тому у пологовому видають довідки на право отримання бейбі-боксів в управліннях соцзахисту. Нагадаємо, пакунки малюка почали видавати з минулого року під час виписки з медзакладу разом зі свідоцтвом про народження, пише UA: Рівне.

– З 29-того числа у нас бейбі-боксів немає, оскільки вони у нас закінчилися. Ми видали останній бейбі-бокс 29-го жовтня. І з 29-го жовтня ми видаємо жінкам на виписку довідку про те, що жінка в умовах пологового будинку після пологів не отримала бейбі-бокс. Жінка з цією довідкою іде по місцю проживання в "собез", там їй видають бейбі-бокс. Якщо він там є, звісно, – розповіла телефоном головна лікарка пологового Світлана Муравська.

 

Пакунків малюка немає в пологових будинках ще у трьох районах області, розповіла заступниця керівника департаменту соцзахисту області Лариса Юхименко. Це пологові у Сарненському, Рокитнівсьому та Млинівському районах. Породіллі, які не отримали пакунки там, отримають їх в органах соцзахисту за місцем проживання упродовж 30-ти днів після виписки з медзакладу. Також, зі слів Лариси Юхименко, вже сьогодні на Рівненщину має прийти партія бейбі-боксів.

 

 

Лариса Юхименко, заступниця керівника департаменту соцзахисту населення області:

– На Рівненщину, за інформацією ЮНОКС, (це організація, яка забезпечує пакунками малюка), нададуть 1117 пакунків. Це за інформацією, яку ми надавали. Вони надійдуть в область. Механізм доставки з березня місяця наступник: ЮНОКС сам визначає логістику, які райони зручніше задіювати. І довозить пакунки малюка безпосередньо до пологових будинків.

 

У перинатальному центрі бейбі-бокси є, про це повідомила головна лікарка закладу Вікторія Єнікеєва. Нагадаємо, з вересня на Рівненщину прийшли оновлені пакунки малюка. Зі слів заступниці керівника департаменту соцзахисту населення області Лариси Юхименко, поповнився бейбі-бокс трьома новими позиціями, також у ньому збільшили кількість деяких речей та доповнили їх іншими розмірами. Оновлений бейбі-бокс коштує 4 тисячі 325 гривень, це на тисячу більше, ніж такий пакунок торік. З переліком усього, що входить до бейбі-боксу, можна ознайомитися в наказі Міністерства соцполітики.