У Рівненщині реалізують три соціально-реабілітаційні проєкти для учасників АТО та ООС

До участі запрошують ветеранів АТО/ООС Рівненщини, учасників бойових дій та родини загиблих воїнів, зазначають на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Заходи відбудуться вже цього місяця. Їх проведе ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини».

«Громадська організація достатньо активна. Вона подала свої ідеї на конкурс, що проводить наш департамент. У результаті отримала грант з обласного бюджету у розмірі майже 90 тисяч гривень на три проекти на умовах співфінансування. Усі вони спрямовані на соціальну адаптацію наших ветеранів АТО/ООС та їх родин», - розповідає керівник департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак.

Так, вже 18 жовтня сім’ї ветеранів-учасників АТО/ООС запрошують до участі у проекті «Повернення додому». Це тренінг, що спрямований на зменшення психологічної дистанції між ветераном та рідними.

«Це така собі сімейна терапія для поліпшення відносин у подружньому житті. Під час тренінгу спробуємо розібратися з проблемами, що стосуються психологічного та емоційного стану ветеранів. А також обговоримо компоненти для комплексної реабілітації сімей учасників бойових дій, підвищення їх особистісного потенціалу та самовдосконалення», - зазначив керівник ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» Ігор Батинчук.

Під час тренінгу розглянуть питання стосовно подолання у ветерана ідентифікації з образом «пацієнта» в сім’ї, випадків насильства в сім’ї, зловживання алкоголем і наркотиками. Окремо обговорять методи психологічної допомоги жінкам ветеранів, надання взаємопідтримки в сім’ї.

Початок реєстрації о 13.30 в актовій залі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (2-й поверх).

ПРОГРАМА

Окрім того, 20 жовтня ветеранів запрошують на «Рибальські зустрічі». Під час заходу проведуть змаганнях зі спортивної ловлі щуки та окуня. Зустріч відбудеться на риболовній базі відпочинку «Корчин» (с. Корчин, Костопільського району).

ПРОГРАМА

Ще одним проєктом, що реалізує громадська організація, стане «Виставка художніх робіт ветеранів АТО/ООС», про дату проведення якого буде повідомлено додатково.