У районі Рівненщини. Війська РФ розширюють військову базу та аеродром у Білорусі

Російські війська розширюють військову базу та аеродром Лунінець у Білорусі, який знаходиться за 50 км від кордону Рівненської області.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода після аналізу супутникових знімків.

«Військовий об'єкт перетворився на будівельний майданчик. Тут вирубують ліс, розчищають рослинність, реконструюють одразу кілька будівель та зводять нові, прокладають комунікації», — пише видання.

Зазначається, що до вторгнення в Україну військовий аеродром Лунінець вважався резервним та використовувався рідко. Але після січня 2021 року його територія почала змінюватися.

Супутникові знімки від 23 квітня / Фото: Радіо Свобода

У військовому містечку було відремонтовано майже всі житлові та адміністративні будівлі. На розчищеній від лісу ділянці збудували «щось на зразок ангара чи казарми».

Супутникові знімки від 7 серпня

Видання зазначає, що на аеродромі невелика кількість військової техніки, там розташовано кілька комплексів С-300 або С-400, літаків там немає, але є два вертольоти.

За даними джерел Радіо Свобода, у Лунінецькому райвиконкомі отримали розпорядження про будівництво у місті житла для сімей російських солдатів, які житимуть там постійно.

Лунінець розташований за 50 км від Рівненської області