У пологовому - породілля з коронавірусом

Вчора до міського пологового будинку м. Дубно направили вагітну зі Здолбунова з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

Жінка за певний час була родорозрішена шляхом кесарського розтину. На сьогодні породілля перебуває у стані середньої важкості, дитина - на апараті штучного дихання. Хвора та її новонароджена донечка знаходяться у спеціальному обсерваційному відділенні пологового будинку, в палаті, де є окремий вхід. Це виключає будь-яку можливість зараження інших приміщень та персоналу медзакладу. А також забезпечує повний карантин та противірусну безпеку здорових жінок. Медики, які працюють з хворою, мають всі необхідні засоби індивідуального захисту, в які входять одноразові комбінезони, маски окуляри, щитки, бахіли, дві пари рукавичок. Крім того, у медперсоналу є досвід роботи в костюмах, адже свого часу приймали пологи і в ВІЛ-інфікованих пацієнток.
Дбаючи про здоров’я майбутніх породіль, керівництвом медичного закладу було прийняте рішення тимчасово припинити прийом на пологи здорових жінок. Це триватиме до виписки даної пацієнтки і проведення заключної дезінфекції приміщень, де вона перебувала. Жіноча консультація та гінекологічне відділення пологового будуть працювати у цей час у звичному режимі.