У навчальному кондитерському цеху пекли «Паски для друзів»

Благодійна акція «Паска для друга» має на меті привітати із Великоднем та пригостити пацієнтів паліативного відділення Дядьковицької районної лікарні, мешканців Дубенського будинку – інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, пацієнтів психолого-консультативного центру «Фенікс», учасників АТО - пацієнтів Рівненського та Клеванського госпіталів, а також одиноких рівнян. До акції долучилися рівненські навчальні заклади профтехосвіти.
На пропозицію Гільдії кухарів Рівненщини об’єднатися у благородній справі – випіканні «пасок для друзів» - активно відгукнувся і Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Ініціативи кухарів і кондитерів Рівненщини активно підтримали депутат рівненської міської ради Любов Романюк, ТМ «Добрик» та активний партнер навчального закладу, шеф-кухар Олександр Медведь.
В умовах, максимально наближених до сучасного виробництва, на базі одного з найпотужніших навчальних закладів – Рівненського ЦПТО опановують актуальну в усі часи професію – «Кондитер», здобувають теоретичні знання і практичні навички безробітні, направлені на навчання Рокитнівською, Здолбунівською, Рівненською та Радивилівською районними філіями Рівненського обласного центру зайнятості і Рівненським міським центром зайнятості. Саме вони стали активними учасниками великоднього благодійного заходу.
Духмяні паски випікали та оздоблювали у кондитерському цеху навчально-виробничого комплексу на вул. І.Підкови,17а у Рівному. Заступник директора Руслана Бодренко зауважила, що це перший досвід нової групи кондитерів із випікання на замовлення. Організаторами акції були надані необхідні продукти та рецепт святкової випічки, а слухачі готували тісто, наповнювали форми, слідкували за духовками, прикрашали випічку. Навчальний заклад вже має чудовий досвід командного виготовлення кондитерських виробів. Так, минулого року слухачами і майстрами центру був виготовлений найдовший медовик України!
При випіканні пасок із слухачами працювала досвідчений майстер виробничого навчання Світлана Рибачок: «Хочу подякувати усім за активність, підтримку і дисципліну. Це чудова нагода проявити свої професійні і людські якості. Майбутні кондитери старанно і організовано долучились до відповідального процесу». Особливу подяку майстер виразила Андрію Сорочинському (м. Рівне), який вперше випікав паски та ще й у такій кількості. Слухачі Неля Романюк та Ірина Ганич (Здолбунівський район), Тетяна Ковба (м. Рівне), Лариса Броновицька (с. Бронники Рівненського району), Зоя Кулінка (м. Радивилів), Дарина Найчук (Радивилівський район) попрацювали на славу, трохи втомилися, проте задоволені результатом: гарний старт у професії, чудовий привід та  цінний досвід додають бажання вдосконалюватися і навчатися. До того ж, це перше визнання майстерності, яке прийшло вже під час навчання.
На виготовлення 135 пасок пішли одна доба та 56 кг тіста , а саме 28 кг борошна, 10,5 кг цукру, 9 л молока і 120 яєць! Вироби прикрашали барвистою посипкою нонпарель від ТМ «Добрик» та декорували глазур’ю. Командна робота підбадьорювала та виявляла таланти кожного слухача.
Великдень – особливе свято радості і весни, і так важливо, щоб воно обов’язково завітало до кожного помешкання, оселилося у кожному серці. Це так просто – поділитися теплом, добром і увагою із тими, хто цього потребує. Приєднуйтеся!