У музеї просто неба покажуть святкування весілля Рівненського Полісся

У Національному музеї народної архітектури та побуту України цими вихідними покажуть, як святкували весіння в давнину наші предки.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці музею.

Найколоритніше свято цієї осені – “Весілля Рівненського Полісся” – відбудеться за участі безпосередніх носіїв цієї традиції.

Народний аматорський фольклорний жіночий ансамбль “Берегиня” (с. Городець Рівненської області) та фольклорний гурт “Горина” (м. Рівне) покажуть, як наші предки на весіллі гуляли, пісні співали та народні танці танцювали!

А ще на гостей чекає відкриття виставки весільної атрибутики Рівненського Полісся в церкві із с. Кисоричі.

Тут будуть представлені весільні атрибути, серед яких – автентичні предмети та роботи сучасних майстрів. З-поміж виставкових експонатів – традиційний та сучасний весільний одяг, прикраси, головні убори (весільні вінки, хустки, намітки), тканини (ткані доріжки, вишиті килими, рушники), а також інша атрибутика, що є невід’ємною частиною весільного обряду.

Виставку доповнять репродукції старовинних весільних фото з Рівненського Полісся.

Захід організовано спільно з КЗ “Рівненський обласний центр народної творчості” РОР та Управлінням культури і туризму Рівненської ОДА.

  • Свято відбудеться 17 вересня о 13:00.
  • Їхати до Музею від станції метро “Виставковий центр” тролейбусом № 11, та маршрутним таксі №507 від ст. м. Виставковий центр.