У міськраді комісія розбиралася чому масово зникло світло у Рівному 1 листопада

Сьогодні, за дорученням міського голови Рівного відбулося оперативне засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Рівного щодо відсутності  електропостачання у місті 1 листопада.  Про ситуацію, членам надзвичайної комісії доповідали представники «Укренерго» та «Рівнеенерго». У своєму виступі, начальник електротехнічного відділу компанії «Укренерго» Віктор Кушнір пояснив, що 01 листопада відбулося  спрацювання релейного захисту автоматичного трансформатора №1, який на сьогодні працює у штатному режимі. Що стало причиною аварійного відключення, встановить спеціальна комісія.

До того ж, наразі ведуться будівельно – монтажні роботи щодо ведення в експлуатацію АТ №2, який знаходиться вже на місці монтажу та буде ведений в експлуатацію до 30 грудня. Що у свою чергу дасть можливість безперебійного електропостачання до об’єктів життєзабезпечення та соціальної сфери у місті Рівному.

Представники енергетичних компаній запевнили, що вжито суттєві заходи щодо мінімізації перерв у електропостачанні при можливих технологічних порушеннях, та вжиті всі заходи щодо не повторення подібного випадку. 

Крім того, запропоновано енергетичним компаніям надати до міськради графік проведення ремонтних робіт та гарантійний лист ведення в експлуатацію автоматичного трансформатора №2. 

Нагадаємо, що 1 листопада в другій половині дня, у Рівному відбулося відключення споживачів від електропостачання на території міста, що у свою чергу призвело до технологічних порушень в системі життєзабезпечення міста, а саме: аварійної зупинки 6 котелень у розпал опалювального сезону, зупинки електротранспорту,  відключення електропостачання в лікарнях, пологових будинках тощо.