У кухарів-початківців у фаворі риба!

Важливий підсумок 6-місячного навчання за професією «Кухар» на базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. І.Підкови,17А) продемонстрували безробітні Здолбунівського, Сарненського, Острозького, Рівненського районів та міста Рівне. Разом із державною кваліфікаційною комісією підготовку майбутніх майстрів кухні оцінювали і роботодавці. Представники відомих закладів Рівненщини традиційно відвідують державні кваліфікаційні атестації слухачів та підбирають нові, кваліфіковані кадри до своїх команд.

За словами старшого майстра РЦПТО ДСЗ Майї Сульжик, на цьогорічній атестації найкраще проявили себе кухарки Тетяна Савчук (направлена на навчання Рівненським міським центром зайнятості) та Романа Радчук (Рівненська районна філія РОЦЗ). Слухачки і в навчанні були активні, і під час виробничої практики проявили чудові якості. Цікаво, що для ДКА жінки обрали рибні страви. І обом вони чудово вдалися: «Скумбрія «по - фламандськи» та «Скумбрія, запечена з бочком та соусом Тартар» здобули найвищі бали присутніх. А найважливішим підсумком навчання є те, що Тетяна отримала пропозицію від адміністрації ресторану «Vinograd», а Романа має вибір, адже присутні роботодавці надали їй і свої візитки.

Важливим аспектом формуванні кваліфікованого кухаря, за словами старшого майстра, є відмінні умови навчання в РЦПТО ДСЗ: досвідчені педагоги, насичена цікава програма, доступне викладання, постійні комунікації із роботодавцями, виробнича практика в кращих закладах галузі, і, звісно ж, сприятлива атмосфера, сучасна навчальна кухня-лабораторія з новим професійним обладнанням, інвентарем, посудом та унікальна нагода брати участь у професійних майстер-класах. Слухачі із насолодою навчаються та із вдячністю здобувають професію, а яскравим прикладом успішної роботи є їхні державні атестації.

Іще про одного перспективного слухача говорили педагоги. За словами майстра виробничого навчання РЦПТО Олесі Вознюк, рівнянин Василь Степанюк - талановитий кухар-початківець. Його потенціал вже оцінили в рівненському ресторані «Орлан», де слухач проходив виробничу практику, тому й запропонували роботу. Схоже, Василева фарширована щука таки може стати стравою «Від шефа»!

Смакували присутнім і вироби Вероніки Мейти (ковбаса по-домашньому, м. Острог), Вікторії Кендись (гаряча сковорідка з куркою, Здолбунівський район), Алли Цюх (запечене в тісті м'ясо, м. Острог) та Аліни Слободюк (крученики з грибами, Рівненський район).

Напередодні усі слухачі мали чудовий вишкіл, справжню кухарську роботу із реальними замовленнями, адже проходили виробничу практику на базах закладів Рівного, Здолбунова та Острога.

Відгуками про роботу слухачів поділився голова ДКК Андрій Ніколайчук (ГРК «Підкова»). Він підсумував відповіді і роботу кухарів, наголосив, що відтепер головне – практичні навички, застосування нових знань та постійне вдосконалення майстерності. Своєю фавориткою роботодавець назвав Роману Радчук. Відмінні знання, скрупульозна робота, велика відповідальність, організованість, акуратність, уважність та любов до професії – головні якості професіонала. Голова комісії вручив випускникам свідоцтва державного зразка і побажав неодмінного успіху. Приєдналися до колеги також присутні на ДКА Катерина Соболєва (корпоративний представник «Vinograd», «Gusto», «Софія», «Айвенго», «New York Street Pizza», «Melrose») та представники ресторану «Кант».