У Клеванській громаді учні підуть до нової школи

Сучасний освітній простір на зміну класам-комплектам та пічному опаленню для здобуття якісної освіти учнів з’явився  у селі Жобрин Клеванській ТГ. Його відкриття планується 1 вересня.

Днями відбулась робоча поїздка начальника управління  освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського та його заступника Марини Пашковської до нової школи в селі Жобрин Клеванської ТГ, де провели  зустріч з керівниками громади, оглянули готовність школи до нового навчального року.

“У селі Жобрин з’явився новий, сучасний ліцей. Це приклад для багатьох громад Рівненщини. Ми повинні розуміти, що філософія змін розпочинається не лише з нових стін та обладнання, а й з нового мислення та підходу до навчання. Адже якісна освіта – це не лише, коли школа  поруч, це – кваліфікований, авторитетний  вчитель, кабінети  із новітнім комп’ютерним забезпеченням,  сучасні харчоблоки, спортзали і вбиральні”, – зазначив під час зустрічі начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський. 

Школу реконструювали в рамках президентського проєкту “Великого будівництва”.  У приміщені перепланували кабінети, укріпили стіни та стелю, відновили сходи, облаштували пожежну сигналізацію. Провели роботи з благоустрою території  школи.

Планується, що в школі вчитимуться діти з сіл Жобрин, Углище, Руда Красна та Мочулки Рівненського району. Наразі тривають завершальні підготовчі роботи до початку навчання, розробка автобусного маршруту, під’єднання до мережі інтернет тощо. Планується довозити 40 дітей. До початку 2021-го року до школи має піти 240 учнів.

Зараз діти у Жобрині навчаються у дві зміни в кількох приміщеннях, де немає нормальних умов, харчоблоку і пічне опалення. Нова школа дасть змогу об’єднати процес навчання в одну зміну.

На реконструкцію закладу (І черги) було витрачено кошти ДФРР  у сумі 31 694,00 тис.грн., кошти обласного бюджету –  356,984 тис. грн, а також кошти районного бюджету – 2 783,945 тис. гривень. Усього витрачено 36 834,929 тис.грн.


Рівненська ОДА