У Гощанській ТГ - День громади

Зі святом жителів громади привітали голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук та голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній. 

Свої перші уродини вже у статусі об'єднаної громади гощанці відзначають гучно і різноманітно. Упродовж дня на площах, вулицях, у скверах та парках Гощі діють різні мистецькі та відпочинкові зони. 

Окрім традиційних виставок творів народних умільців, які проводили майстер-класи з гончарства, створення ляльки-мотанки, паперової лози, вишивки стрічками і навіть алмазної вишивки, популярністю гостей користувалася презентація автентичних страв громади від старостинських округів  "Курінь смаку".

На відомій не лише гощанцям Набережній побачень відбувся турнір зі змішаних єдиноборств "Битва над Горинню". 

Поруч з Садибою Ленкевичів зібралися шанувальники літературного слова на "Відкритий літературний марафон".

 

А з головної сцени Гощі лунали вітання від керівників області та інших гостей. 

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук привітав молоду об'єднану громаду з першим днем народження і вручив нагороди від обласної ради її перспективним керівникам.

 

 - Сьогодні ви святкуєте не просто День селища, а День нової громади. І я не маю сумніву, що ви не пожалкуєте про те, що об'єдналися. Навпаки вірю, що з кожним роком ваша громада ставатиме міцнішою та успішнішою! Бажаю кожному з вас міцного здоров'я, добробуту та процвітання! - наголосив Сергій Кондрачук. 

Вітання звучали і від різних творчих колективів, зокрема у центральному парку концерт підготували вихованці Гощанської школи мистецтв. 

 

А родзинкою свята стала локація "Громада з висоти пташиного польоту" - підйоми на повітряній кулі заради мальовничих краєвидів Гощі та її околиць. 

Крім того, у подарунок гощанці та гості свята отримають стилізовану ретро-дискотеку "50+", виступ гурту "Скрябін" та вогняне шоу.