У Дубно може з’явитися зупинка швидкісного потяга «Інтерсіті+»

Можливість зупинки в Дубному потяга «Інтерсіті+» на маршруті Київ-Перемишль голова Рівненської ОДА Віталій Коваль обговорив з керівником регіональної філії «Львівська залізниця» Романом Черніцьким.

Він підтвердив, що технічно – це можливо.

«Ми хочемо зробити Рівненщину туристичним хабом. Розвивати туристичні тури «вихідного дня». Поява такої зупинки в Дубно суттєво цьому посприяє. Тим паче, що сама Дубенщина багата на туристичні магніти. Від покращення туристичної логістики виграє не лише Рівненщина, а й наші земляки, які мешкають поза межами області»,- прокоментував Віталій Коваль.

Тож далі, за словами очільника області, переговори стосовно цього продовжать із керівництвом ПАТ «Укрзалізниця».

Крім того, на зустрічі керівників Рівненщини і «Львівської залізниці» домовилися про недопущення закриття збиткових залізничних станцій для здійснення вантажних операцій в межах Рівненської області. Адже їх функціонування важливе для роботи підприємств нашого краю і напряму впливає на соціально-економічний розвиток регіону.

На прохання Віталія Коваля залізничники погодилися зберегти роботу залізничних станцій Малинськ, Острог, Антонівка, Смига, Рудня-Почаївська, Удрицьк, Озеряни, Дубровиця та Остки.