У Чорному морі досі горять "вишки Бойка"

На супутникових знімках видно вогонь і дим на бурових платформах.

У Чорному морі продовжують горіти бурові платформи привласненого Росією «Чорноморнафтогазу», по яких українські військові завдали удару у червні. Про це свідчать дані OSINT у Twitter.

Опубліковано супутниковий знімок американського аерокосмічного агентства NASA, що підтверджує цю інформацію.

«Нафтогазова платформа в Чорному морі, яка, як сверджується, була вражена українською ракетою, все ще горить і димить. Структура все ще здається міцною», – йдеться у дописі OSINT.

Нагадаємо, 20 червня Збройні сили України завдали удару по бурових установках привласненого Росією «Чорноморнафтогазу», які ще називають «вишками Бойка». Під час удару по бурових вишках «Петро Годованець» і «Україна» на них перебувало понад 100 людей. Найсильніший удар припав по першій вишці.

26 червня в Чорному морі було обстріляно імовірно ракетою ще одну бурову платформу «Чорноморнафтогазу»: удар було завдано по самопідйомній плавучій буровій установці «Таврида».

Відомо, що окупанти використали платформу «Чорноморнафтогазу» як об'єкт розвідки.

Згодом стало відомо, що вогонь на підбитих воїнами ЗСУ бурових платформах «Чорноморнафтогазу» дістався свердловини, окупантам не вдається його загасити.

Варто нагадати, що у 2014 році Росія захопила так звані «вишки Бойка» – бурові платформи в 100 км від Одеси і 150 км від Криму. Крім газовидобутку, окупанти також використовували їх для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.