Троє бійців з Рівненщини увійшли до Національної збірної «Ігор Нескорених»

У Києві оголосили імена 25 учасників, які у складі Національної збірної «Ігор Нескорених» у вересні представлять Україну в міжнародних змаганнях у Дюссельдорфі. Серед них – троє ветеранів з Рівненщини.

Дмитро Полов’ян — із Квасилова Рівненської області. До війська пішов у березні торік із третьої спроби, приховавши травму. Солдат-розвідник 46-ї окремої аеромобільної бригади потрапив у полон до росіян торік у липні на херсонському напрямку. В жовтні повернувся в рамках обміну. Має важку черепно-мозкову травму, поранення грудної клітки, черевної порожнини, хребта, ніг. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Зараз колишній полонений проходить реабілітацію у госпіталі на Рівненщині. На національних «Іграх Нескорених» взяв участь у змаганнях із плавання.

27-річний рівнянин Олександр «Терен» Будько долучився до лав батальйону «Карпатска Січ» після початку повномасштабного вторгнення рф. Воював під Ізюмом і під час звільнення Харківщини втратив обидві ноги. Пройшовши курс реабілітації в США, продовжує адаптацію до ходьби з протезами. Розвиває інклюзію в Україні, допомагає ветеранам та пише книгу. Став обличчям бренду Indposhiv і представляв Україну на благодійному вечері під час Канського кінофестивалю.

26-річний Семен Лагун – із Зарічного. Із початком повномасштабного вторгнення рф приєднався до підрозділу «Правого сектору». У квітні минулого року був мобілізований, воював у складі Сил спеціальних операцій ЗСУ. У боях під Мар’їнкою отримав поранення, воїну відірвало п’яткову кістку. Був прооперований та проходив реабілітацію у Львові. Зараз на лівій нозі встановлена штучна кістка. Про проєкт «Ігри Нескорені» дізнався із реклами, заповнив заявку та став одним із його учасників.

Результат кожного учасника оцінювала відбіркова комісія за комплексною, спеціально розробленою системою із 4 критеріїв: ефективність спортивної реабілітації, рівень вмотивованості бійця брати участь у проєкті, спортивні етика та результат.

Далі на учасників збірної чекають три навчально-тренувальні збори, під час яких кожен визначиться із видом спорту, в якому виступатиме. Команда професійних тренерів сформує для них індивідуальні плани підготовки.