Три школи Рівненщини провели ремонт за кошти програми Уряду

У межах програми Уряду «Спроможна школа для кращих результатів» торік відремонтували школу в селі Оженин Острозької територіальної громади. Фасад закладу утеплили, перекрили горище та виконали благоустрій території. Загальна сума робіт – понад 11 млн гривень. 

«Торік для Рівненщини надійшла субвенція у розмірі 40 мільйонів гривень, суму розділили на три школи. Ще 12 мільйонів додали громади на умовах співфінансування. Така модель підтримки закладів освіти дуже дієва, адже ці кошти школи можуть витратити на покращення свого матеріально-технічного стану», – зауважив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. 

Субвенція також була спрямована ще на два заклади освіти – Немовицьку ЗОШ І-ІІІ ст та Дубровицький НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ступенів».

Так, для Немовицького закладу освіти почали реконструкцію будівлі початкових класів. У Дубровицькій школі – влаштування шатрового даху, зовнішнє опорядження фасадів, заміна вікон та зовнішніх дверей, реконструкція системи опалення. У рамках проєкту було використано 23 та 18 мільйони відповідно. Продовжать ремонтні роботи цих двох об’єктів за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2022 році.

Сергій Подолін додав, що реалізація програми «Спроможна школа для кращих результатів» у 2022 році буде продовжена. Загалом з державного бюджету буде виділено 1 млрд грн на покращення умов у закладах освіти України. 

Нагадаємо, Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» – це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівля обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях школи.

Рівненська ОДА