Третяк звинуватив Хомка у проблемах з киснем

Міський голова Рівного Олександр Третяк в ефірі одного із загальноукраїнських телеканалів звинуватив свого попередника Володимира Хомка і його команду у тому, що вони "завалили" питання забезпечення лікарень киснем.

За словами нового міського очільника, його ж команда навпаки, змогла забезпечити місто киснем.

Такі висловлювання пана мера сильно обурили колишню заступницю Володимира Хомка - Галину Кульчинську.

Про що вона, власне, і написала на своїй сторінці в Фейсбук.

“…Мало сказати, що ввімкнена праска в моїх закляклих руках майже зробила дірку на улюбленій кофтинці від такої заяви нашого мера на всю Україну. І оскільки я маю відношення до тих, хто на думку очільника міста, “завалив питання забезпечення міста киснем”, хочу сказати наступне:

1. Ми дійсно разом з головним лікарем Кучеруком Євгенієм Філімоновичем буквально “завалили” ліжкомісця міської лікарні кисневими точками – їхня кількість сьогодні 185. І це найбільша кількість кисневих масок розміщених в одній лікарні в Рівненській області. Думаю, що небагато медичних закладів в Україні мають такий показник.

2. Ми буквально з перших днів введення карантину в Україні “завалили” ЦМЛ міськими грошима: за 2020 рік на придбання необхідних для боротьби з COVID-19 речей, доплати лікарям, капвидатки ми виділили тільки для міської лікарні 17 мільйонів гривень. Була придбана і друга киснева бочка на дві тонни кисню.

3. Саме цей 17-мільйонний “завал” дозволив головному лікарю ЦМЛ Кучеруку Є.Ф. зекономити кошти, які надійшли з Національної служби здоров’я України і закупити за 6 400 000 гривень кисневу станцію MAS-OXY 100, перемовини про закупівлю і постачання якої ми почали ще на початку жовтня 2020 року. З міського бюджету на кисневу станцію не було витрачено жодної гривні!

4. Думаю, що багато міст України позаздрило б такому, умовно кажучи, “завалу” з киснем, який ми тоді забезпечили.

А кофтинку все-таки шкода…”, – написала Галина Кульчинська.