"Третяк, що це": мер Рівного прокоментував законність двох будівництв у центрі міста

У Рівному на двох будівництвах було помічено випадки вандалізму. Зокрема, невідомі особи написали "Третяк, що це?" на двох локаціях будівництв у центрі міста.

Міський голова Рівного Олександр Третяк прокоментував своє ставлення до подібних вчинків та розповів, чи законні дані будівництва.

Сприймаю це як тиск на Третяка. Є дві локації, де з'явились написи "Третяк, що це?". Я поставив відповідні питання перед профільними заступниками і керівниками управлінь", - зазначив мер.

У першому випадку мова йде про приміщення "Укртелекому" у центрі. 

"У даному приміщенні була розпочата реконструкція підвалу, який був зданий тим же "Укртелекомом" в оренду. Ми контролюємо процес - реконструкція була дозволена без виходу за межі фундаменту. Оскільки відбувається вже вихід за межі фундаменту, то управління архітектури та містобудування займається контролем цього питання. Оскільки ДАБІ не має можливості зупиняти будівництво, то ми є спостерігачами і, як тільки ситуація буде виходити за межі норм, - ми усіма можливими методами будемо реагувати", - наголосив пан Третяк.

 

Друга локація, на якій з'явився напис - будівельний паркан біля "ЕКО-маркету".

"Щодо реконструкції навпроти ЦУМу в центральній частині міста - ще у 2008 році були перші обговорення щодо цього. У 2014 році рішенням попередніх міських рад було надано дозвіл на звершення реконструкції. Тобто, вони мали дозвіл ще з 14-го року", - пояснив мер.

За його словами, там все відбувається згідно рішень попередніх міськрад.

"Нам відома компанія, яка веде це діло. За цікавим збігом обставин, і приміщення, яке реконструюють навпроти ЦУМу, і приміщення "Укртелекому" веде одна і та сама компанія. В міру всіх можливих інструментів ми контролюємо, але радикально вплинути не можемо", - додав Олександр Третяк.

Джерело: Rivne Media