Традиційні осінні сільськогосподарські ярмарки пройдуть у Рівному і Квасилові

У Рівному пройдуть традиційні осінні сільськогосподарські ярмарки, куди кликатимуть безпосередніх виробників продукції. Перші торги відбудуться 25-го вересня. 

Джерело Рівне.Суспільне.

У суботу, 25 вересня, фермери торгуватимуть у парку "Хімік" на мікрорайоні "Ювілейний".

"Традиційно будуть представлені дари осені – овочева група: морква, картопля, буряк, капуста. Зауважу, що цього року ціни на картоплю прогнозуються невисокі, а от морква і цибуля можуть бути в ціні, бо неврожай. Також будуть саджанці, мед, м'ясна продукція, рибна, молочна. І квашенина буде", – повідомив голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич.

При цьому додає, що 95% цієї продукції виростили і виготовили на Рівненщині. Місця для торгівлі фермерам на ярмарках надають безкоштовно.

"Але для цього потрібно зареєструватися та дотримуватися правил і норм торгівлі. Наприклад, продавати тільки городину та харчові продукти та не торгувати раніше зазначеного часу, але це все вже буде контролювати поліція. Продаж розпочинається о восьмій ранку і триває до останнього покупця, – пояснив Андрій Кузьмич.

Осінні сільськогосподарські ярмарки у Рівному Асоціація фермерів Рівненщини організовує понад десять років.

"Ми проводимо ці ярмарки, бо є запит. Ми налаштовуємо фермерів, щоб ціни їхні були нижчі ринкових, щоб вони могли щось продати, а рівняни – купити. До речі, тут же ж можна торгуватися і з досвіду попередніх років скажу, що фермери зазвичай ідуть на поступки покупцю. Ми намагаємося, щоб на таких ярмарках не було перекупників, але всіх не відстежиш. Якщо й трапляться, то все одно вони змушені будуть виставляти таку ж ціну, як і всі", – зауважив Андрій Кузьмич.

Загалом цієї осені запланували чотири традиційні сільськогосподарські ярмарки. Другого жовтня фермери торгуватимуть у Квасилові, дев'ятого жовтня і 16-го – у Рівному на вулиці Князя Романа та Набережній відповідно.