Торік до органів прокуратури Рівненщини надійшло майже 3 тисячі звернень громадян

В Рівненській обласній прокуратурі належна увага приділяється питанню розгляду звернень громадян.

Зокрема,  упродовж 2020 року до органів прокуратури  надійшло майже 3 тис. звернень, з яких по суті вирішено майже 1,8 тис. звернень, в т. ч. 41 звернення, що надійшли від народних депутатів України. 

Найбільшу кількість з вирішених становлять звернення з питань досудового розслідування (59%), з яких переважають скарги на дії і рішення слідчих поліції. Також надходили звернення щодо участі у кримінальному провадженні в суді, додержання кримінально-виконавчого законодавства та інші.

Загалом, вжиті заходи за результатами розгляду заяв, сприяли оперативному реагуванню на порушення чинного законодавства.

Так,  розпочато понад 80 кримінальних проваджень за  розглядом заяв. Шляхом скасування незаконних рішень про закриття кримінальних проваджень, поновлено права 16 учасників кримінального провадження. Задоволено 21 звернення.

В той же час, до прокуратури надходять звернення громадян щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких не входить до повноважень органів прокуратури, а тому, майже 1 тис. звернень (або кожне третє) скеровано за належністю до органів влади, державного нагляду та контролю, органів місцевого самоврядування.

Також, працівниками прокуратури надаються обґрунтовані роз’яснення про звернення громадян з метою реалізації захисту їх прав до суду, органів безоплатної правової допомоги, відповідних органів контролю тощо.

Органи прокуратури Рівненської області і надалі приділятимуть особливу увагу роботі із зверненнями громадян, з метою та забезпечення їх  прав.


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури