Тараса Бульбу-Боровця масштабно вшанували на Рівненщині

9 та 10 жовтня в Рокитному Рівненської області відкрили декілька меморіальних знаків присвячених Тарасу Бульбі-Боровцю і 80-річчю створення УПА “Поліська Січ”. Про це повідомив один з організаторів фестивалю, громадський діяч Микола Ляхович. Заходи вшанування пройшли в рамках національно-патріотичного фестивалю “Олевська республіка”.

За інформацією Horyn.info.

Цей меморіальний знак відкрито на території Рокитнівської гімназії, де висаджено Дубову алею на честь Тараса Бульби-Боровця та 80-річчя створення УПА “Поліська Січ”.

Особливо вразила учасників фестивалю концертна програма фестивалю.

Відбувся також історичний диспут про “Олевську операцію” УПА “Поліська Січ”, яка розгорталась з Рокитного влітку 1941 року.

Висадка Дубового гаю і відкриття меморіальних знаків на Рокитнівщині, відбулося за сприяння Віталія Суховича, керівника лісового господарства Рівненщини  та волонтерського сприяння Андрія Шевченка.

Всього було встановлено три меморіальних таблички в Рокитнівській територіальній громаді: Тарасу Бульбі-Боровцю і його дружині Ганні Опоченській в селі Карпилівка на території Церкви Різдва Пресвятої Богородиці (будівництво якої вони фінансували), біля щойоновисадженої Дубової алеї на честь Тараса Бульби-Боровця і 80-річчя УПА Поліська Січ на території гімназії в Рокитному, і на приміщені заводу “Ізумруд” в Рокитному на честь проголошення Бульбою-Боровцем в тому місці АКТУ САМОСТІЙНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ 24 липня 1941 року. Всі ці меморіальні таблички виготовленні волонтерськими зусиллями Андрій Шевченко за сприяння керівника лісового господарства Рівненщини Віталія Суховича.