Субсидії продовжать автоматично

Субсидії для компенсації витрат сімей на оплату житлово-комунальних послуг на наступний опалювальний період будуть продовжені автоматично, повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко. «На сьогоднішній день майже 6 млн. українських сімей, які оформили субсидії, захищені в результаті підвищення тарифів на газ і житлово-комунальні послуги», - цитує Розенка прес-служба міністерства.
За його словами, громадянам, які вже оформили субсидії, додаткового звернення в управління соцзахисту восени 2016 роки не буде потрібно.
За даними Держстату, загальна сума субсидій в січні-лютому 2016 року склала 1,406 млрд. грн., що в 14 разів вище за показник січня-лютого 2015 року. Середній розмір субсидії на одну сім’ю у лютому 2016 року збільшився в 4,2 раза в порівнянні з лютим 2015 року та склав 1,356 тис. грн. За словами Павла Розенка, накопичені на рахунках споживачів до кінця опалювального сезону майже 1-1,5 млрд. грн. не пропадуть, а можуть бути монетизовані й спрямовані на підвищення енергозбереження.