Світ у крапочку

Запрошуємо усіх з 10 по 29 березня до виставкової зали МБК на «Крапкологію» Олени Сєргєєвої! Вхід вільний. Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10 до 18 год.

У  Рівненському міському будинку культури відкрилася вже четверта виставка талановитої рівненської художниці Олени Сєргєєвої під назвою «Крапкологія». Саме дрібненькими крапочками створює глибокий філософський світ своїх малюнків обдарована художниця. Окрім світлих і сповнених любов’ю до життя творів, Олена у власній неповторній манері ілюструє ще й книги. До слова, вона ще й талановитий фотограф. Ось як про своє крапкування каже сама авторка:
«Крапка на білому полі… Так багато світла… Світло — перше, що ми пам’ятаємо від народження. І саме так починається наш шлях… Шлях від крапки до крапки. Ще з дитинства ми оточені іншими крапочками: батьки, рідні, друзі. Ті, із ким йдемо пліч-о-пліч завжди. І ті, про існування кого навіть і не підозрюємо. Коли ж випадкова зустріч доводить, яким дивовижним чином ми всі –
знайомі і незнайомі – перемішані між собою у життях знову і знову, ми здивовано всміхаємося і кажемо, що це доля… Лише мудрі птахи з висоти свого польоту бачать, як наші сліди вкладаються у щільні плетива і відтворюють дивні візерунки. Там з неба ми — малюнок на білосніжному папері… Там з неба ми всі — одна крапка. Крапка — Всесвіт».
Приходьте на виставку, поставте свою крапочку на життєвому шляху художниці, доторкніться до її світу, який, стискаючись до розмірів крапки, водночас вміщує у собі Всесвіт!
«Крапка – це Початок. Початок дивовижних мандрів на білому папері. Де у мить розквітає «Мак» і «Тюльпан» або виростає «Дуб з казками». А «Дорога кличе» далеко, за небокрай… І раптом так захочеться «Побачити Тоскану» або «Стоунхендж». Подорож захоплює і ти стрімголов стрибаєш у «Телепорт», який виводить тебе стежкою у «Сад чарів Моцарта». Там, поблизу швидких водоспадів, сидить замріяний «Пензлик». Помахавши йому рукою, ти будеш «Пливти не торкаючись весел» все далі і далі… доки не спиниш свій денний біг. Легкий світлий щем, мов «Пір’ячко» торкнеться тебе. Ти подивишся у вікно на місяць і між вами почнеться ваша «Давня розмова»…Адже крапка – це кінець речення. Варто її поставити і все закінчиться. Варто її поставити і все розпочнеться знову», – запевняє Олена Сєргєєва.