Статус опорної школи визначатимуть на конкурсі

Статус опорної школи буде присвоюватись засновниками закладів освіти за результатами конкурсів, проведених відповідно до затверджених ними умов.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки, коментуючи зміни до Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, що внесені Кабінетом Міністрів.

Необхідність змін викликана необхідністю усунення неузгодженості між законами «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та чинним Положенням про освітній округ і опорний заклад освіти.

Зокрема, законодавство України не передбачає існування освітніх округів та повноважень Кабміну щодо затвердження положення про них. Водночас зміни не стосуються питань місцевого самоврядування і територіальних громад, а також місцевого і регіонального розвитку.

«Освітній процес у опорному закладі освіти та його філіях організовується відповідно до освітньої програми (освітніх програм) опорного закладу освіти. Засновник опорного закладу також забезпечує підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до закладу і у зворотньому напрямку відповідно до законодавства», - повідомили у Міністерстві освіти.