Стало відомо про чергові успіхи ЗСУ на півдні України

ЗСУ продовжують контрнаступ на півдні України

Іван Федоров переконаний, що Херсон буде звільнений від російських окупантів у найближчі тижні.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що українські військові наблизились до кордонів Херсона. За його словами, від Запорізького напрямку до Мелітополя ЗСУ просунулись вже на понад 10 кілометрів. Про це він сказав у відеозверненні.

«Хочу констатувати декілька фактів для того, щоб підтримати й повернути віру тим людям, які перебувають на окупованих територіях. На сьогодні наші героїчні ЗСУ значно просунулись і перебувають на кордонах Херсона. Я впевнений, що найближчим часом, у найближчі тижні місто Херсон буде звільнене нашими героїчними військовими», – зазначив він.

Така ж ситуація, за словами Федорова, у напрямку міста Мелітополь. Він наголосив, що ЗСУ вже більш ніж на 10 кілометрів просунулись від Запоріжжя у бік Мелітополя.

 

Прямий ефір 19.06.2022 00:05 ДЕНЬ МЕДПРАЦІВНИКА У третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. Вдячний медпрацівникам, які продовжують допомагати людям в тимчасово окупованому Мелітополі. Лікарям, які рятують життя військових на фронті. Ми обов’язково зробимо Мелітополь центром надання сучасної інноваційної медичної допомоги! 01:45 НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС Навчальний процес у всіх школах міста завершено ще 2 травня! Усіх учнів переведено на наступний рік. Усі випускники отримають документи про освіту. В жодному разі не треба виходити в школи на тестування, яке влаштували колаборанти! Медколедж, коледж культури, ТДАТУ і МДПУ перереєстровано в Запоріжжі. Всі студенти переведені на наступний курс. Всі випускники отримають дипломи. 03:24 СОЦІАЛЬНІ ВИПЛАТИ Співробітники управління соцзахисту зробили все, щоб призначити та провести виплати за червень. Платіжні документи знаходяться в обласному казначействі та незабаром будуть проплачені. 04:00 ВИКРАДЕНІ МЕШКАНЦІ Необхідно відразу повідомляти про факт викрадення людини рашистами. Це допоможе спецслужбам України своєчасно зафіксувати випадок викрадення та оперативно на нього відреагувати. Люди, які перебували в полоні окупантів, можуть розраховувати на моральну та матеріальну компенсацію. 05:15 НАБЛИЖЕННЯ ДЕОКУПАЦІЇ Героїчні українські військові наблизились до кордонів Херсону. У Запорізькому напрямі лінія фронту просунулась на 10 км. Posted by Ivan Fedorov on Sunday, June 19, 2022

Нагадаємо, раніше генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко спрогнозував, що контрнаступ українських військ може закінчитися до кінця літа, якщо Україні нададуть все необхідне озброєння.

Як відомо, у Херсонській області Збройні сили України ведуть контрнаступ на напрямках Киселівка, Солдатське та Олександрівка. Також Збройні сили України звільнили село Благодатне на Херсонщині. Наразі до обласного центру залишається 15 км.

Президент Володимир Зеленський також поінформував, що українські військові поступово звільняють територію Херсонської області. Також, за його словами, є певні успіхи в Запорізькій області.