Спорт 4 травня

ФУТЗАЛ

За крок від фіналу чотирьох

До свого завершення підходить розіграш Кубку України з футзалу. У суботу відбудуться повторні матчі чвертьфіналів, які визначать четвірку кращих, яка й розіграє почесний титул. МФК «Кардинал-Рівне» у першому матчі поступився в Івано-Франківську місцевому «Урагану» 2:5 (1:3).

Голи забивали  Сержао (5 хвилина), Ярий (13, 38), Аветисян (14), Павлюк (36) в «Урагана» та  Валєнко (5, автогол), Когут (35) — у «Кардинала-Рівне». Аби пробитися у "Фінал чотирьох" МФК «Кардинал-Рівне» мусить вигравати вдома з різницею у три і більше м’ячі.

Головний тренер «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний:

— Ми виглядали не гірше «Урагану». Закономірно все було б, якби ми реалізували ті моменти, що створили. Мушу сказати, що не стільки з реалізацією не виходило, як нам просто не щастило. Все стане зрозумілим саме у Рівному. Вдома, в свою чергу, ми налаштовуємося лише на перемогу.

Результати решти ігор чвертьфіналу: «Енергія»  — «Ресурс» — 8:2, «Локомотив» — «АРПІ» — 9:1, «Титан-Зоря» — «Епіцентр-К3» —  3:5.

 

ФУТБОЛ

Зіграні перші тури

Розпочав свою ходу футбольний сезон у першій та другій лігах Рівненської області. Двадцять чотири дорослі та дванадцять юнацьких колективів стартували в боротьбі за нагороди змагань.

У першій лізі чемпіонату зафіксовані результати: "Ізотоп-РАЕС" — "ОДЕК" — 0:1 (юнаки — 3:0), "Енергія" — "Маяк" — 1:1 (0:5), "Авангард-2010" — "Славія" — 1:1 (1:2), "РОКО-Зоря" — "Гоща-АМАКО" — 4:1 (0:3), "Сокіл" (Радивилів) — "Сокіл" (Садове) — 1:2 (3:0), "Волинь-Цемент" — СК "Волинь" — 0:2 (5:0).

У другій лізі зіграні матчі першого туру:  "Факел" — "Вельбівно" — 3:0, "Малиньск" — "Водник" — 2:0, "Полісся" — "Случ" — 0:3, "Сокіл-2" (Садове) — "Горинь" — 2:0, "Млинів" — "Калина" — 3:0. Матч "Смига" — КОЛІСП відбудеться 16 травня.

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Вдалий виступ у Ялті

Відбулися IV Спортивні ігри школярів України 2012 року та Кубок України з легкої атлетики серед юнаків (1995 року народження і молодше). У загальнокомандному заліку в Ялті збірна Рівненської області була шостою у Спортивних іграх та сьомою у Кубку серед 27 колективів. Найкраще виступили Катерина Климюк (тренер Валерій Дубіч) та Андрій Тарасюк (тренери Петро та Валерій Дітлашки).  Вихованка ОСДЮШОР була першою на дистанціях 400 метрів, а вихованець костопільського КОЛІСПа — на дистанції 3000 метрів. Вихованка ОСДЮШОР  Анастасія Грицюта (тренер Ірина Нечипорук) фінішувала третьою на дистанціях 100 та 200 метрів і в естафетному бігу (100Х200Х300Х400 метрів) разом з Катериною Климюк, Юлією Рибчук та Олесею Мостовою. Бронзові нагороди отримали: Олексій Каширський на дистанції 110 метрів з бар’єрами (ОСДЮШОР, тренер Михайло Бугайчук), Володимир Мисливчук в метанні молота (тренер Володимир Гуділін, «Колос»), Павло Новіков на дистанції 3000 метрів (Михайло Романчук, ОДЮСШ «Колос») та Назар Ткачук (тренери Петро та Валерій Дітлашки). 

 

БОЙОВІ МИСТЕЦТВА

Кікбоксинг проти дитячої злочинності

Перший відкритий чемпіонат Рівного з кікбоксингу під гаслом «Кікбоксинг проти дитячої злочинності» відбувся на в ДЮСШ-4. За перемоги  боролися майже чотириста учасників з 20 команд всієї Західної України. Рівненські спортсмени завоювали левову частину нагород. Серед дорослих кращими були Тарас П’яшецький та Олександр Бедуїн, серед дітей — Владислав Жовтанюк, Ілля Заркуа, Денис та Ілля Пархомці, Андрій Качан та Ілля Шумлянський, серед дівчат — Анна Білоус, Інга Поліщук та Юлія Заркуа.

ТУРНІР

Переможців привітає Дем’яненко

Минулого тижня відбулося жеребкування четвертого за ліком турніру з футболу «Кубок майбутніх чемпіонів» серед молодших учнів загальноосвітніх шкіл міста 2012 року. На старт змагань вийдуть команди всіх  навчальних закладів Рівного, які розділені на три групи.

Завдяки зусиллям організаторів фінальні  поєдинки відвідували відомі футболісти столичного «Динамо».  Нинішнього року до Рівного гостем завітає легенда українського та радянського футболу, зірка київського «Динамо» 80-х років, а нині тренер ФК «Волинь» (Луцьк) — Анатолій Дем’яненко.

 

СПІДВЕЙ

І знову другі

Не вдалося вдало виступити збірній України в Червонограді у півфіналі командного чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів. На відміну від рівненської гонки (коли сильнішими були чехи), тут на перепоні стали росіяни. Набравши  46 очок (Андрій Кудряшов — 14, Артем Водяков — 12, Володимир Бородулін — 11, Віталій Білоусов — 9) збірна Росія здобула право виступати у фіналі.. На другому місці збірна України — 29 очок:  Олександр Локтаєв — 13, Володимир Тейгел та Кирило Цуканов — по 6, Андрій Кобрин — 3, Станіслав Мельничук — 1. Третіми  фінішували шведи — 24 пункти і на четвертому чехи — 20. Росіяни можуть готуватися до фіналу, а українці чекатимуть на результат другого півфіналу, який відбудеться в польському Ополє сьомого червня.

 

БОРОТЬБА

Рівняни захищатимуть честь країни

Андрій Мартинюк (греко-римська боротьба), Лариса Скоблюк (вільна боротьба) та Віталій Руденко (вільна боротьба) в складі збірної команди України змагатимуться в чемпіонаті Європи серед юніорів та юніорок в хорватському місті Загреб. Це стало відомо після вдалих виступів рівненських спортсменів в чемпіонаті України. Андрій Мартинюк став в Запоріжжі чемпіоном України з греко-римської боротьби серед юніорів 1992-94р.н у ваговій категорії до 55 кг. У Харкові чемпіонами України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок 1992-94р.н.  у цій же ваговій категорії стали Лариса Скоблюк та Віталій Руденко.