Спорт 20 січня

ВОЛЕЙБОЛ
Гонка за лідером продовжується
Дві перемоги в новому році дозволило волейболісткам рівненської команди «Регіна-МЕГУ» впритул наблизитися до лідера чемпіонату України з волейболу у вищій лізі «Орбіти-Університет». Підопічні Валерія Слєпцова в Чернігові двічі перемогли місцевий «Педуніверситет-ШВСМ» — 3:1 та 3:0.
Господарки не змогли зупинити гостей. Все, на що спромоглися чернігівські студентки, так це виграти одну партію. Першого ігрового дня «Регіна-МЕГУ» здобула перемогу в чотирьох партіях (25:17, 20:25, 25:18, 25:14), а в другому — впродовж трьох (25:19, 25:22, 25:10).
Результати решти ігор: «Спортліцей-Університет» — «ДонНУЕТ-ШВСМ» — 3:1 та 3:0, «Іскра-ЛОШВСМ-ЛОВУФК» — «Сєвєродончанка-2» — 3:0 та 1:3.
У турнірній таблиці продовжує лідирувати запорізька «Орбіта-Університет» — 35 очок після 12 матчів. На одне менше у «Регіни-МЕГУ» (після 14 поєдинків). У наступному, дев’ятому, турі у Рівному на майданчику зійдуться саме претенденти на перемогу у вищій лізі. Матчі відбудуться 28-29 січня в спортзалі НВК №26.

ФУТБОЛ
За перемогу боротимуться 34 команди
У суботу стартує традиційна відкрита зимова першість міста з футболу пам’яті Володимира Шморгуна. У трьох групах (футбольне поле парку ім. Т.Г. Шевченка, запасні поля стадіонів «Авангард» та «Хімік») 34 команди змагатимуться за право вийти в 1/8 фіналу турніру. Ігри проходитимуть у суботу та неділю.
У першому турі гратимуть: у групі на запасному полі стадіону «Авангард» — «ДЮСШ-95-Верес» — «Славія», «Водник» — «ТорпедоКОЛІСП», «Сокіл» — «ШтурмКОЛІСП», «Олімпік» — «Нафтовик»,  «Віліс» — «Тинне». Вихідний — «Інтеркарс»; на запасному полі стадіону «Хімік» — «Каламбур» — «Хімік-юніори»,  «Калина» (Городок) — «Сніжинка», «МРІЯ» — «Факел» (Оржів), «Верхівськ» — «МР ресурси», «Авангард-2010» — СК «Омеляна», «Бугри» — «Рівне-112»; на полі парку та відпочинку — «Спарта» — «Малинськ», «Продторгобладнання» — «Епіцентр-К», «Рівес» — «Альянс», «Кустин» —  ФК «Костопіль», «Городище» — «ДЮСШ-Верес-96». Відпочиває команда «Курозвани».

ФУТЗАЛ
Переможець відомий
Команда «Славутич» перемогла в першості Рівного з футзалу в другій лізі й здобула право наступного сезону виступати у чемпіонаті міста. «Пивовари» набрали 35 очок після 15 ігор. На два очки відстала команда "WMG" і проведе перехідний матч із передостанньою командою першої ліги за право підвищитися у класі. Були  визначені кращі гравці у першості міста: Ігор Серветник (бомбардир — 35 голів), Роман Дмитрук ("Віліс-УПСК", захисник), Вадим Дем’янчук (нападник), Юрій Поліщук ("Рівнегаз", голкіпер).

ФРІСТАЙЛ
Поки без нагород
На першому етапі Кубка світу з акробатичного фрістайлу посіла рівнянка Ольга Полюк посіла п’яте місце. Інша рівнянка, Анастасія Новосад, фінішувала дванадцятою. Готували спортсменок тренери Юрій та Галина Досови. Наступні два етапи, в яких теж братимуть участь наші фрістайлістки, відбудуться в американському Лейк-Плейседі.

ХОКЕЙ
Розійшлися миром
У Західноукраїнській аматорській хокейній лізі відбулися матчі чергового туру. Рівненський «Фаворит» розійшовся миром із ХК «Червоноград» — 5:5. Після зіграного матчу рівняни ділять третє місце із львівським «Експресом» — по 19 очок. Лідирують відразу дві команди, ХК «Калуш» та ХК «Явір»,  які набрали по 27 очок мають