Спорт 20 квітня

СПІДВЕЙ

Новини гарових доріжок

У суботу в Рівному відбудеться кваліфікаційна гонка командного чемпіонату світу серед юніорів. На гарову доріжку стадіону технічних видів спорту вийдуть команди України, США, Словенії та Чехії. Право на потрапляння у півфінал змагань, який відбудеться у травня в Англії, має лише переможець суботньої гонки.

Збірну України представлятимуть Олександр Локтаєв, Андрій Кобрин, Кирило Цуканов, Станіслав Мельничук. На п’яте місце претендують Володимир Тейгел та Павло Кондратюк. Як повідомив президент СК «Каскад» Сергій Дем’янков, ціна дорослого квитка буде 50 гривень, а для дітей — 10. Дітям до шести років — вхід безкоштовний.

У п’ятницю відбудеться офіційне тренування. Початок о 17 годині. Початок самої гонки — у суботу, о 16 годині 30 хвилин.

 

Російська ліга нас не пустила

Попри всі плани новоствореної спідвейної команди «МІР» взяти участь у російській спідвейній лізі бажання лишилося лише бажанням. Принаймні цього річ. Мотоциклетна федерація Росії відмовила рівнянам. Така відповідь була зумовлена тим, що в бюджетах російських клубів на сезон не були передбачені видатки на виїзди до Рівного та тим, що  згідно регламенту змагань, у нинішньому сезоні Російської ліги заборонено брати участь іноземним клубам. Проте керівництво СК «МІР» з оптимізмом дивиться у майбутнє. Вже 22 квітня відбудеться презентація команди. Даний захід буде проходити у форматі командної гонки за сіткою змагань командного чемпіонату Росії — «МІР-1» проти «МІР-2». Крім того впродовж року відбудуться тест-гонки із клубами з Латвії, Угорщини та Польщі.

 

ФУТБОЛ

Не пропускаєш — виграєш

За таким принципом провів чемпіонат України з футболу серед дівочих команд 1995-1997 років народження костопольський «КОЛІСП». Не пропустивши жодного м’яча в зональних іграх та у фінальних підопічні Василя Мамчура здобули перше місце. У фіналі, який відбувся у Сарнах, костопільчанки виграли «ДЮСШ» (Умань) — 5:0, «ДЮСШ-3» (Івано-Франківськ) — 2:0, «АТЕК-СДЮШОР-16» (Київ) — 4:0. У вирішальному матчі «КОЛІСП» у післяматчевих пенальті здолав харківський «Житлобуд-2» — 4:3 (основний час завершився внічию 0:0). Кращим гравцем турніру названо Катерину Корсун, а кращим воротарем — Ніну Бабарику, яка у семи матчах не пропустила жодного голу.

 

БАСКЕТБОЛ

Севастополь не здався

Двома поразками завершився виїзний тур чемпіонату України з баскетболу у вищій лізі для  рівненського БК-93 «Пульсар-ШВСМ». У Севастополі рівняни двічі поступилися місцевому «Мусону» — 68:79 ОТ (9:15, 15:20,22: 8, 14:17, 8:19) та 62:67 (23:18, 21:16, 19:13, 4:15).

У рівнян відзначалися: Коровяков (24 очко першого ігрового дня та 7 — другого), Ворнік (15 та 8), Артимович (14 та 7), Пелипейко (8 та 16), Шемосюк (2 та 21), Липін (2 та 2), Чорнолоз (2 та 1), Кузьмінець (1 та 0).

У турнірній таблиці  лідирують харківський «Авантаж-Політехнік», луцький «Волиньбакет» та севастопольській «Мусон» — по 61 пункту. БК-93 «Пульсар-ШВСМ» на м’ятому місці — 54 очки. Результати решти ігор: «Авіастар» — «Волиньбаскет» — 73:85 та 100:81, «Кремінь» — «Авантаж-Політехнік» — 94:81 та 65:98, «Коксохім-Сталь» — «Спортліцей» — 20:0 та 20:0, «Тернопіль-ТНЕУ» — «Вінницькі зубри» — 81:88 та 66:76.

 

ФУТЗАЛ

Чортова дюжина поразок

У 24-му турі чемпіонату України з футзалу («Екстра-Ліга») МФК «Кардинал-Рівне» поступився в Луганську місцевій командні «ЛТК»  — 1:4 (1:0). Ця поразка стала тринадцятою у чемпіонаті.

На виїзд рівняни поїхали урізаним складом. У Луганську були відсутні через травми та хвороби Піддубний, Танський, Бондар, Когут. Відсутність досвідчених гравців та важка дорога стала причиною поразки. Єдиний гол у МФК «Кардинал-Рівне» забив воротар команди Віталій Дєнюжкін на останній секунді першого тайму.

Результати решти ігор: «Енергія» (Львів) — «Моноліт» (Харків) — 3:0, «Локомотив» (Харків) — «Ураган» (Івано-Франківськ) — 5:3.

У турнірній таблиці лідирує львівська «Енергія» — 52 очки. На п’ять менше у харківського «Локомотива». Рівняни посідаю шосте місце — 18 пунктів. У суботу відбудуться матчі 25-го туру. МФК «Кардинал-Рівне» прийматиме вдома харківський «Локомотив». Початок о 13 годині.