Спідвеїст Марко Левішин з Рівного переміг на турнірі в Чехії

22-річний рівненський спідвеїст Марко Левішин виборов першість у Меморіалі Любоша Томічека в Празі. Про це повідомив керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня у Facebook. Рівнянин обійшов у фіналі поляків та господарів треку.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

53-й Меморіал Любоша Томічека 26 вересня завершився тріумфом Марка Левішина, написав Сергій Головня. Він уточнив, що вперше в історії проведення одного з найстаріших турнірів світу переміг українець.

"Вперше за усі роки змагань гімн нашої держави, неньки України, звучав під час церемонії нагородження. І цього успіху досяг найкращий гонщик сезону — рівнянин Марко Левішин. Після невдач у Златій Прілбі Пардубіце він реабілітувався сповна", — зазначив керівник клубу вболівальників.

Сергій Головня повідомив, що Марко Левішин здобув 12 очок в основній серії заїздів. У фіналі суперниками рівнянина стали Кшиштоф Бучковські з Польщі, господарі треку — Ян Квех, Едуард Крчмар та одноклубник з Кросно Вацлав Мілік. Рівнянин вдало стартував і впродовж п'яти кіл заїзду не дозволив іншим гонщикам себе випередити.