Сьогодні в Україні відзначають День рятувальника

Це професійне свято не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних  формувань, його відмічають також ті, хто внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей, передає Укрінформ.

В той же час Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткіна привітав рятувальників з професійним святом і наголосив, що за роки існування Служба порятунку здобула всенародну довіру та повагу.

Про це йдеться у вітанні Чечоткіна, розміщеному на сайті ДСНС.

“Захищаючи життя і здоров’я людей, ліквідовуючи пожежі, наслідки аварій та катастроф, ви проявляєте свою високу професійну підготовку і вміння в найкоротші терміни реагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію. Відвага, сміливість, рішучість та самовідданість – ці чесноти складають сенс життя, гідність та покликання наших рятувальників", - наголосив він.

Голова ДСНС окремо відзначив внесок ветеранів, які створювали і розбудовували рятувальну службу, запроваджували її традиції та надалі продовжують демонструвати приклад відданості своїй професії.

Чечоткін подякував всьому особовому складу за сумлінну та плідну працю, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків.

“Ви справжні Герої, які повсякчас ризикують власним життям і здоров’ям заради порятунку інших. Переконаний, ваш професіоналізм, сила духу, витримка та взаємодопомога будуть і надалі слугувати надійним фундаментом гарантування безпеки життя і здоров’я наших громадян”, - зазначив Чечоткін та побажав кожному “міцного здоров’я, родинного благополуччя, щастя, добра та мирного неба над рідною українською землею”.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 17 вересня відзначають День рятівника, який був встановлений згідно з указом Президента від 12 вересня 2008 року.