Сьогодні у Свято-Воскресенському храмі м. Корець було звершено урочисту Божественну літургію

5 липня 2021 року у Свято-Воскресенському храмі м. Корець було звершено урочисту Божественну літургію.

На запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона святкову відправу очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Владиці Симеону співслужив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, секретар Рівненської єпархії протоієрей Сергій Лучанін, намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда), благочинний Гощанського благочиння протоієрей Анатолій Мирончук, настоятель храму, благочинний  Корецького благочиння протоієрей Іван Мациканич та запрошене духовенство.

Перед початком богослужіння було освячено розписи храму. 

Під час Малого входу, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, архієпископ Іларіон підніс до сану протоієрея священиків Романа Михайлишина та Івана Мурашка.

За літургією підносилась молитва про визволення нашої країни від нашестя чужинців, та молитва про припинення епідемії коронавірусу. 

Помолились також за спочилого Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодана), з дня смерті якого виповнилось сім років.

Після відправи владика Симеон звернувся до присутніх із словами проповідді. В свою чергу архієпископ Іларіон, від імені настоятеля та громади подякував архієреєм та духовенству за звершену молитву, та відзначив ряд благодійників та активних парафіян Орденами, Митрополичими та Архієрейськими благословенними грамотами.


Рівненська єпархія Православної Церкви України