Смертельна ДТП в Києві: водій затриманий, що відомо

Правоохоронці затримали водія, який сьогодні на Хрещатику в'їхав у натовп людей на зупинці громадського транспорту і збив на смерть двох осіб.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook в п'ятницю, 30 жовтня.

За його словами, за кермом джипа Land Rover перебував Юрій Н. 1954 року народження. Тест Драгер на місці трагедії не показав наявність алкоголю в крові чоловіка. Однак тепер йому проведуть аналіз на наявність наркотиків або інших препаратів.

«У нього відбираються проби крові і сечі для перевірки факту чи не перебував він під дією наркотичних або лікарських препаратів. Тест Драгер не показав наявність алкоголю в крові. Але більш точні результати дасть аналіз крові і сечі», - повідомив він.

Геращенко уточнив, що слідчі пред'являть чоловікові підозру за частиною 3 статті 286 ККУ - порушення правил огрядного руху, яке спричинило за собою загибель двох і більше осіб.

При цьому він нагадав, що в ПДД (пункт 2.9) йдеться про заборону сідати за кермо після прийняття медпрепаратів, які знижують швидкість реакції і увагу.

Заступник глави МВС також додав, що водій після затримання дав свідчення. Він заявив, що втратив свідомість прямо за кермом і тому втратив контроль над управлінням машини.

В патрульній поліції Києва оприлюднили відео моменту аварії на Хрещатику.