Служба зайнятості запрошує на навчання у галузі інформаційних технологій

Рівненський обласний центр зайнятості та Громадська спілка «Рівне. ІТ Кластер» підписали Меморандум про співпрацю – об’єднання спільних зусиль задля поліпшення комунікації людей та бізнесу, створення сучасної інноваційної інфраструктури, підвищення інвестиційної привабливості та реалізації інноваційного потенціалу на Рівненщині.
Зокрема, підписання Меморандуму сприятиме створенню нових робочих місць у галузі ІТ, підготовці фахівців для працевлаштування на ці ж робочі місця, розробці та впровадженню соціальних програм, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності індустрії технологій регіону серед працівників ІТ- галузі області, а також наданню правової та інформаційної допомоги фізичним та юридичним особам – представникам індустрії інформаційних технологій.
«Головна мета Меморандуму – навчити людей новим спеціальностям, а також показати нові можливості, – зазначає директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. – Це поліпшить комунікацію служби зайнятості з ІТ-компаніями, які є на ринку праці у Рівному та області. Наша служба зайнятості готова надати додаткові можливості тим людям, які до нас звертатимуться: є ж люди, які мають вищу освіту за одним фахом, але мають поклик душі до чогось іншого. Тому для нас головне – допомогти людині вибрати свій шлях».
«Проходження навчання збільшить можливість компаніям знайти хороших спеціалістів, а людям – роботу та гідний заробіток, – переконує голова правління ГС «Рівне. ІТ Кластер» Сергій Сидорчик. – По суті, ми розпочинаємо співпрацю із державою та роботодавцями у ІТ- сфері. Ми маємо дуже багато вакансій і хочемо працевлаштовувати людей. Але у нас є проблема: хороших спеціалістів дуже мало. Тому спільно запроваджуємо нове навчання. У свою чергу, ми будемо допомагати з програмами, з тією інформацією, яку повинні опанувати майбутні працівники. Розпочнемо із програми «Розробка web-
додатків засобами Java». Вона створена для тих, хто хоче зробити перші кроки у галузі ІТ. Навчання триватиме впродовж трьох місяців кожного дня. І це не просто курси – це дійсно повноцінне навчання. На мою думку, цієї програми буде достатньо, щоб людина опанувала навички у цій сфері і далі продовжувала рухатися у цьому напрямі. Хочеться дати людям шанс щось змінити в житті, тим більше, що наша програма є безкоштовною для зареєстрованих безробітних – за рахунок держави».
«Вміння працювати у створенні додатків засобами «Java» нині дуже цінується у світі, тому навчання на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості може відкрити людині великі перспективи кар’єрного росту, – додає заступниця директора Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Оксана Зигалова. – Найперше наше завдання – популяризувати новий курс створення додатків засобами «Java». Наш навчальний заклад значну увагу приділяє розвитку інформаційних технологій. Впродовж семи років ми випускаємо фахівців з практичного вебдизайну, фахівців із тривимірного моделювання тощо. У рамках навчання вивчається мова програмування, мова скриптів тощо. Нині ж ми хочемо поліпшити навчання і дати можливість ринку наповнитися тими фахівцями, яких зараз не вистачає».
До того ж, у рамках навчання за напрямом «Розробка web-додатків засобами Java» будуть проводитися тренінги, екскурсії на ІТ- підприємства, а фахівці потужних ІТ- компаній проводитимуть майстер-класи. Тож на навчання запрошують усіх охочих! Початок навчання – 26 листопада. Контактний
телефон: 066 59 96 898
Більше інформації – на офіційному сайті Рівненського центру ПТО ДСЗ https://www.cpto.rv.ua/ та офіційній сторінці у Фейсбук.
• Олександра Нагорна