Скандальний ексслужбовець, власник КамАЗів, АТОвець та багато інших

П'ятнадцять із шістнадцяти райдержадміністрацій на Рівненщині вже мають кандидатів на посади голів. Без прізвища керівника РДА лишається лише Сарненський район.

Як трохи раніше вже повідомляли на сайті «Рівне Вечірнє», Млинівською РДА хоче керувати Денис Біцюк, Дубенською – Володимир Іщук, Володимирецькою – Анатолій Рижий, Гощанською – Юрій Михальчук, Костопільською – Олександр Коваль, Демидівською – Василь Доманський, а Березнівською – Олег Піщанський. На посаду голови Здолбунівської РДА претендує Леонід Власюк, а Дубровицької – Олександр Гузич.

Днями на сайті НАЗК з’явилися електронні декларації ще шістьох кандидатів у голови РДА. Про «новачків» розкажемо детальніше у цьому матеріалі.

Головою Корецької РДА може стати екс-начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Олександр Сергієнко, якого було звільнено з посади у 2015 році після скандалу щодо вимагання хабарів у перевізників (тоді ж, нагадаємо, було затримано тодішнього заступника голови ОДА Тараса Пустовіта у підозрі щодо отримання неправомірної вигоди за тендер на перевезення пасажирів на Рівненщині). Пану Сергієнку – 47 років. За часів президентства Леоніда Кучми він вже керував Корецькою РДА. Судячи з поданої декларації, торік Олександр Сергієнко не працював офіційно на жодній роботі. Олександр Сергієнко з дружиною Світланою мають дві квартири у Житомирі (по «60 квадратів»), дві земельні ділянки та невеличкий будинок у Старому Бобрику Хорошівського району на Житомирщині.

 Олександр Сергієнко

Перший заступник голови Острожецької ОТГ (Млинівський район) Всеволод Пекарський очолить, найімовірніше, Радивилівську РДА. До січня 2017 року пан Пекарський працював заступником голови Млинівської РДА. Дружина пана Пекарського Мирослава працює начальницею відділу з питань бюджету та фінансів Млинівської РДА.

За даними декларації кандидата, з дружиною вони володіють будинком на 97 м кв. у Малих Дорогостях Млинівського району та вантажним автомобілем «Renault Kangoo» 2011 року. Їздить пан Пекарський на легковику «Audi A3» 2016 року випуску.

Зарічненську РДА очолить 50-річний начальник районного відділу освіти та співзасновник Зарічненської спілки учасників бойових дій та АТО Павло Мельник. Із 2015 році пан Мельник також є депутатом районної ради від партії «Конкретних справ».

У пана Мельника, відповідно до його декларації, з дружиною є три земельні ділянки та будинок на 70 «квадратів» у Зарічному,  «Audi 100» 1990 року, «Volkswagen Passat» 1992 року та тракторець «Jinma».

Начальник районного відділу освіти стане головою РДА також на Острожчині. На посаду у цьому районі планують призначити 34-річного Олександра Харчука, який за сумісництвом працює ще й викладачем кафедри фінансів Острозької академії. Дружина пана Харчука Юлія є доценткою цієї ж кафедри та кандидаткою економічних наук.

Олександр Харчук

Родина Харчуків має квартиру на 69 «квадратів» в Острозі та невеличку земельну ділянку. До слова, у 2015 році Олександр Харчук балотувався у депутати Острозької райради від БПП «Солідарність», членом якого на той час був, проте до ради не потрапив.

43-річний екс-директор Рівненського районного центру зайнятості Петро Левчук, який нині працює в обласному центрі зайнятості, планує очолити Рівненську РДА. У 2015 році пан Левчук балотувався до райради від БПП «Солідарність», але до депутатського списку не потрапив.

За даними декларації кандидата на посаду голови, він з дружиною Юлією володіють квартирою на 65 «квадратів» у Рівному, двома гаражами (на 64 та 36 «квадратів), 15 сотками землі у Дядьковичах Рівненського району та 36-річним «ВАЗ 2106».  

Рокитнівською РДА керуватиме 41-річний екс-директор «Рокитнівського склозаводу» Віктор Мініч. Пан Мініч – син голови правління цього ж заводу Григорія Мініча, який чотири рази був депутатом обласної ради, головою районної ради на Рокитнівщині, а на сьогодні є депутатом райради від ВО «Батьківщина».

Депутатом обласної ради від «Батьківщини» у 2006-2010 роках був також і Віктор Мініч. На сьогодні Мініч-молодший має у власності кілька підприємств та займається власним бізнесом.

З дружиною Іляною Віктор Мініч виховує чотирьох дітей. У родини є шість приміщень магазинів у Рокитному, незавершене будівництво торгового центру та кілька земельних ділянок у селищі. Живуть Мінічі у будинку на 355 «квадратів», що зареєстрований на ТОВ «Рокитнівська виробнича компанія», та ще мають 25 соток землі у Грушвиці Першій Рівненського району. У родини є два легкові авто: 12-річний «Volkswagen  Multivan» та 9-річний «Suzuki SX4», а ще два «КАМАЗи».