Сім'я підприємців з Дубровиці виграла чверть мільйона від держави на розвиток власної справи

Підприємиця з Дубровиці Альона Нікулішина виграла грант від держави на розвиток власного бізнесу. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської ОВА. 

Два роки тому жінка разом із чоловіком Олександром започаткували сімейну справу - відкрили крамницю, де продають м’ясні вироби. Частину асортименту виготовляють самі, решту продукції закуповують у перевірених постачальників.

«Ми ще й на ноги добре не стали, коли почалася війна. У перші тижні було дуже страшно. Але хоча руки й тремтіли, ми продовжували працювати. До того ж розуміли, що маємо допомагати українським захисникам, чим можемо, - розповідає жінка. – Серед продукції, яку виготовляємо і продаємо в крамниці «М'ясний дар» – солений бочок, сало, реберця, печене і копчене м'ясо та ковбаси, напівфабрикати. Також закуповуємо тушкованки, паштети. У нас невеличка крамниця, але ми почали передавати м’ясну продукцію хлопцям в тероборону та на фронт стільки, скільки могли».

А потім Альона Нікулішина майже випадково натрапила на повідомлення про можливість отримати грант від держави на розвиток власної справи. Жінку це зацікавило. Вона почала шукати додаткову інформацію. В результаті отримала консультації від фахівців Рівненського обласного центру зайнятості, пройшла навчання, написала бізнес-план, подала онлайн-заявку через портал «Дія». І проєкт підтримали. Вона отримала 250 тисяч гривень від держави на розвиток їх бізнесу.

До слова, у Дубровиці Альона Нікулішина стала однією з перших, хто скористався урядовою програмою «єРобота».

«За ці кошти ми закупили додаткове обладнання. Це вітрина, холодильна установка, морозильна камера, вакууматор, слайсер. Завдяки цьому ми розширили асортимент продукції. Також це можливість продавати наші вироби по всій Україні. В цьому й полягала ідея бізнес-плану. Крім того, ми змогли працевлаштувати двох людей», - ділиться пані Альона.

Подружжя Нікулішиних й надалі продовжує допомагати ЗСУ. Війна ж триває. Тим більше Дубровиччина – прикордонна територія, військових багато, тож про їх потреби тут знають. Крім того, м’ясну продукцію сім’я передає й на фронт.

А ще жінка розповідає про свій грантовий досвід знайомим і друзям. Каже, декілька людей із оточення скористалися порадою, подали заявки і вже також отримали гроші від держави на розвиток власної справи.

«Взагалі ж виграш гранту надихнув нас на подальші плани щодо розвитку бізнесу, - ділиться Альона Нікулішина. - Так, чоловік Олександр хоче облаштувати і виробничий цех. Тож шукатимемо можливості для втілення задуманого».