Сільський ліцей із Рівненщини створює спільні проекти зі школами зі всього світу

 

Дядьковицький ліцей долучився до програми Європейської Комісії «eTwinning Plus». Це дало змогу учням тренувати навички командоутворення та отримувати досвід створення спільних проектів із школами інших країн.  Загалом у програмі беруть участь 28 закладів освіти з Рівненщини (перелік за посиланням http://etwinning.com.ua/ukrajina-v-etwinning-plus/shkoli-uchasniki/).

eTwinning  це навчальна програма Європейської Комісії, започаткована в 2005 році з метою розвитку співпраці європейських шкіл. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами.  Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій.

В рамках Східного партнерства Європейського Союзу було створено робочий простір програми eTwinning Plus, до якого увійшли: Україна, Грузія, а також Республіки Молдова, Вірменія, Азербайджан , Туніс, Ліван та Йорданія. 

Сьогодні eTwinning та eTwinning Plus це 44 країни-учасниці, 200 531 зареєстрованих шкіл, 735 757 вчителів-учасників, 97 270 проектів.

 В рамках програми Дядьковицький ліцей долучився до таких міжнародних проектів: «English all around the world», «Everything about me: family, School, Friends», «Holidays», Holidays!», «Hundred Words of Love», «Let’s become friends!», «Music&Dance&Art», «Peace», «Traditional Food of eTwinning Countries» та «Beyond my country»

«Кожен  учень може взяти участь у кількох проектах одночасно, та рішення щодо цього допомагає прийняти вчитель. Координаторами проектів від школи можуть бути вчителі будь-яких предметів, вчитель-методист, завідувач, директор, бібліотекар, шкільний психолог чи консультант із профорієнтації. Головна умова

володіння англійською або іншою іноземною мовою та навичками інформаційно-комунікативних технологій. Учнів для участі в проектах реєструє вчитель, або інші працівники, залучені до проекту в ролі кураторів. Вони реєструють учнів у зоні TwinSpase», поділилась досвідом участі у програмі вчителька англійської мови Дядьковицького ліцею Наталія Гнатюк.

Зареєструватись у програмі можна за посиланням http://etwinning.com.ua/pro-etwinning-plus/reestracia-v-etwinning-plus/

 

Прес-служба управління освіти і науки                                                                            Рівненської обласної державної адміністрації